29 апр. 2012 г., 00:29

Монополист 

  Поэзия » Другая
499 0 2

 

 

 

                         Монополист

 

                 Зададох на Живота

                           жизнени въпроси:

                  Защо и той живурка

                           с далавери?

                 Товарите му някой друг

                           ги носи,

                  а  поставя само бариери.

                           Добряците са рядкост

                  като ескимоси,

                            защото другарува

                   с лицемери.

                             Истината някой

                   щом си проси,

                              му подхвърля 

                   вкиснали химери.

                              Защо...?

                   Животът пак

                              не  отговори.

                           *  @ ? @  *

                  ... Закашля се болнаво,

                              като след тежка зима.

                     Погледна ме. Намигна

                               и усмихнат мина.

                     Живот ли е това?

                               Монополист!

                      Единствен е!

                                С кого

                       да му изневериш?

                               - Любимец и омразник...

                       и келеш,

                                 при теб съм пак.

                       Прави, каквото щеш!

 

                                                Wali (Виолета Томова)

                          

 

         

© Виолета Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??