10 dic 2015, 18:01

Море през август 

  Poesía » Otra
359 0 4

Море през август

 

С морето всеки август имам среща,

като да съм на рандеву с момиче.

За друг – отмора в лятото горещо,

за мен то част е от живота личен.

 

В прегръдка пълноструйна ме приема,

с хитон прозрачен нежно ме загръща

и шепне ми: „Проблемите големи

позабрави – сега си си във къщи.”

 

И паметта във пръските му свежи

от спомени горчиви ще измия –

на плиткото – заседнали надежди,

в дълбокото – потънали гемии.

 

Терапията със вълни и пяна

пречиства ме и раните превръзва –

Нептун и Хипократ в едно събрани.

.... Да можеше септември да не бърза...

 

© Владимир Костов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??