19 mar 2021, 15:29

Морски свалки:Чайката и Морски свалки:Гларусът 

  Poesía » De humor
887 7 12

Ивеивелина (Ивелина Тодорова) и Anterez

 

Ивеивелина (Ивелина Тодорова)

*Морски свалки: Чайката*

 

На плажа морски си лежа
над мене гларусите грачат.
Ех, че дълго тук кръжат
и нещо искат да ми кажат…

 

Каца лекичко един,

и със човка ме побутва

-"Аз съм тайнствен господин,

ти каква си кукла!

Ей сега ще ти покажа,

че голям съм джентълмен -

цялата ще те намажа

срещу слънце с този крем.

Днес на суши ще те водя,

утре може и калмари

да те черпя, да те возя

в мойто лъскаво Ферари!"

 

-Тоя пък за кой се мисли -

ще ме води в морски бар

иска тъничко да мине,

аз пък искам в Занзибар!

Изтърпях и тази свалка,

сложих кифленска гримаса:

"Може да си гларус-батка,

аз пък чайка съм със класа!"

 

Anterez: 

* Морски свалки: Гларусът *

 

Мотая се със ято батки

по плажа сред поле с хавлии.

Заглеждам се в бедрата гладки

и гледам да не ме набият.

 

За миг се мерна нещо бяло,

на сянка седнало, самичко.

Загребах смелост залиняла

и само дето не затичах!

 

Корема глътнал съм, и питам -

"Не искате ли малко тен?"

А куклата с очи присвити

мълчание забива в мен.

 

"Със крем добре ще Ви намажа,

че слънцето е силно тук.

А после пък ще Ви покажа,

калмари във лимон и лук.

 

Когато пясъкът запари

и доскучае Ви за миг,

в излъсканото ми ферари

ще Ви зарадвам с климатик."

 

Изгледа ме спокойно, фино.

Накълца ме със тъп бръснач!

А гларусът във мен загина,

изгубен в пясъчния здрач.

 

"За кой се мислиш? Моля, Моля?!

Навярно келнер в суши бар?

С "ферарита" не си говоря,

преди да стигна Занзибар!"

 

Отиде свалката в киреча!

Получих кифленска гримаса.

Не се научи, бе, човече,

да виждаш дамите със класа!

 

 

© Ивелина Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??