Моряшко прощално
на С...
Аз не забравям, че сме смъртни –
орисани сме си така
и Вечността ще ни опърли
все някога, но не сега...
Не вярвам, дявол да го вземе,
че може да се преродим
и в някакво абсурдно Време
пак в друг Живот да покълним!...
... но зная Тайна, със която
Животът ни да продължи –
ако са мъртви в Необята
дори и нашите души...
...Сега ридаеща на кея
аз искам да те посветя́
във Тайната и съумея
към нея да те приобщя́,
че във „Любовната стихия“
(макар дори в един Живот !)
е вероятно да се крие
и към – Безсмъртието брод!...
28.07.2021./ Едно време в Океаните
© Коста Качев Todos los derechos reservados