28.07.2021 г., 18:54 ч.

Моряшко прощално 

  Поезия » Любовна
159 0 2

Моряшко прощално

                                      на С...

                                                   

Аз не забравям, че сме смъртни –

орисани сме си така

и Вечността ще ни опърли

все някога, но не сега...

 

Не вярвам, дявол да го вземе,

че може да се преродим

и в някакво абсурдно Време

пак в друг Живот да покълним!...

 

... но зная Тайна, със която

Животът ни да продължи

ако са мъртви в Необята

дори и нашите души...

 

...Сега ридаеща на кея

аз искам да те посветя́

във Тайната и съумея

към нея да те приобщя́,

 

че във „Любовната стихия“

(макар дори в един  Живот !)

е вероятно да се крие

и към – Безсмъртието брод!...

 

28.07.2021./ Едно време в Океаните

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??