13 may 2023, 22:58

Мост 

  Poesía » De amor, Otra
405 2 7

Дойде в живота ми неканен гост...

Постави път, постави после мост и каза:

-Ти по моста премини!

 И всичките неволи отмини!

Страстта с вълни горещи ни обля .

Политнаха от радост две тела

 и, слети тихо с мрака на нощта,

решиха само две да са в света.

Две половинки от едно са те.

И любовта е тяхното дете.

„Обичам те!”лети и нощ, и ден,

подобно птица, литнала към мен.

И ако се роди от тази страст

и нов живот, и наша обща част

дано под родния ни небосвод

прослави нас и българския род!

 

Автор: Виктория Милчева

© Виктория Милчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??