МОТИВЪТ
Р. Чакърова
Цигарен дим в среднощна доба...
Кой пуши "в този странен час"?
А другото... ще сложа в скоби
(да си остане между нас).
И не доброто възпитание
ме спира да го назова.
Избирам златното мълчание,
прескачам цял куплет слова,
защото повече от сигурно
в незнайна точка на света
друг следва моя "светъл пример"
и търси същата врата -
ключът ѝ вече е ръждясал,
стоим от двете ѝ страни
и в този миг се чува ясно,
как гробна тишина звъни.
Луната строго рог извива,
звездите са... поне безброй...
Все по-натрапчив е мотивът,
защото е безкрайно мой...
Лондон, 16/11/2018, 01:14
© Rositsa Chakarova Todos los derechos reservados