18.11.2018 г., 20:06 ч.

Мотивът 

  Поезия » Друга
636 1 2

МОТИВЪТ

Р. Чакърова

 

Цигарен дим в среднощна доба...
Кой пуши "в този странен час"? 
А другото... ще сложа в скоби
(да си остане между нас).

 

И не доброто възпитание
ме спира да го назова.
Избирам златното мълчание,
прескачам цял куплет слова,

 

защото повече от сигурно
в незнайна точка на света
друг  следва моя "светъл пример" 
и търси същата врата -

 

ключът ѝ вече е ръждясал,
стоим от двете ѝ страни
и в този миг се чува ясно,
как гробна тишина звъни.

 

Луната строго рог извива,
звездите са... поне безброй...
Все по-натрапчив е мотивът, 
защото е безкрайно мой... 

 

Лондон, 16/11/2018, 01:14

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??