26 oct 2013, 18:02  

Моя вярна любов 

  Poesía
568 0 10

Моя вярна любов, моя вяра до гроб,

отвори ми ти слънчев прозорец!

Нека влезе отвън този пролетен звън,

нека въздухът чист вдигне щора.

 

Събуди ме от сън! Одеялото вдън

под капака на скрина сложи го

и на масата тук дай с кафе, за дослук,

теменуги с цвета на индиго.

 

Аз от тях съм пиян, те са сбъднат мой блян

и полагам на лист първа рима –

да докажа на теб и на онзи мил Феб,

че си тук и до мене те има.

© Иван Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??