Oct 26, 2013, 6:02 PM  

Моя вярна любов 

  Poetry
566 0 10

Моя вярна любов, моя вяра до гроб,

отвори ми ти слънчев прозорец!

Нека влезе отвън този пролетен звън,

нека въздухът чист вдигне щора.

 

Събуди ме от сън! Одеялото вдън

под капака на скрина сложи го

и на масата тук дай с кафе, за дослук,

теменуги с цвета на индиго.

 

Аз от тях съм пиян, те са сбъднат мой блян

и полагам на лист първа рима –

да докажа на теб и на онзи мил Феб,

че си тук и до мене те има.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??