9 oct 2013, 20:29

Моят изтребител 

  Poesía
417 0 0

Изтребителю - знам, че ме чакаш -

за да седна в твоя кокпит.

И да пробием двамата през мрака.

Та нали ние с теб - сме елит.

 

Изтребителю - твоите турбини

във режим на стартиране реват.

Ти си бърз. Ти си толкова силен.

И не могат да те победят.

 

Изтребителю - сякаш си разумен.

И се радваш, щом седна във теб.

Свикнал съм да маневрирам безумно -

само аз съм свръхзвуков поет.

 

Изтребителю, слял съм се с тебе.

И ти, и аз - на цялото сме част.

Връзката ни е почти извънземна -

ала всъщност командвам аз.

 

Изтребителю - аз съм ти душата.

А и твоето човешко сърце.

Най-добрият пилот съм на земята -

най-бързият мозък - и ръце.

 

Изтребителю - хайде, стартирай!

Чака те страхотен вираж.

И ще кипне във теб керосинът -

и ще заръмжиш - на форсаж.

 

Изтребителю, знам че ме чакаш -

след минута ще излетим.

С тебе тъй съм спокоен - сякаш

ще запеем звездния химн.

 

С тебе мога да летя без да спирам.

За врага ще сме страшен урок.

С теб безсмъртен съм - и не умирам.

Ала всъщност пази ни Бог.

© Стефан Янев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??