Моят съвет
Когато някой ти каже
колко му трябва на човек,
не вярвай никак даже,
заблуда е това от миналия век.
На човека трябват много
обич, радост и пари,
лоши хора, да го съдят строго,
здраве, имот и приятели добри.
С малкото се лъже сал глупакът,
мързи го и затуй протака.
За човека колелото безспирно трака,
всичко сам постига и не чака.
Времето все не стига на човека
да научи и развие своя дар.
За човечетата, мижитуркащи край него,
това излишен е товар.
Край човека много радост има,
хубави жени, пари.
Бъди човек, а не човече,
и живота свой сам си подреди!
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Todos los derechos reservados
А дали ?