29 nov 2014, 21:16  

Моята молитва 

  Poesía » Filosófica
514 0 0

 

Моята молитва

 

 

Не мога аз вече да ти бъда наместник

- добрия пастир или злия предвестник,

не мога аз вечно да горя и да страдам,

да се мъча и гния, да падам и ставам.

 

Съжалявам, Боже, но искам и аз да живея,

да обичам и да пея, а не да мразя и тлея,

искам да се радвам на туй, що наричам живота,

а не вечно да мъкна и влача хомота.

 

Душата моя е твое лично творение,

перфектна и свята, обвита в презрение,

пусни я ти свободна во веки на воля

и нека понася бедите от онова, що сторя.

 

Издигни ме ти до тебе вели, богоравен,

да творя и руша с гласа си сакрален,

да определям съдбите дребни, човешки,

да премахвам злините адски, зловещи.

 

Дари детето свое с тези големи неща,

за да не страда творецът творен самотен в нощта,

дай му върховната сила да става туй, що изрича,

дай му свободата свободен и щастлив да обича.

 

 

22.11.2014г. София

Кристиан Дочев

© Кристиан Дочев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??