Моята молитва
Не мога аз вече да ти бъда наместник
- добрия пастир или злия предвестник,
не мога аз вечно да горя и да страдам,
да се мъча и гния, да падам и ставам.
Съжалявам, Боже, но искам и аз да живея,
да обичам и да пея, а не да мразя и тлея,
искам да се радвам на туй, що наричам живота,
а не вечно да мъкна и влача хомота.
Душата моя е твое лично творение,
перфектна и свята, обвита в презрение,
пусни я ти свободна во веки на воля
и нека понася бедите от онова, що сторя.
Издигни ме ти до тебе вели, богоравен,
да творя и руша с гласа си сакрален,
да определям съдбите дребни, човешки,
да премахвам злините адски, зловещи.
Дари детето свое с тези големи неща,
за да не страда творецът творен самотен в нощта,
дай му върховната сила да става туй, що изрича,
дай му свободата свободен и щастлив да обича.
22.11.2014г. София
Кристиан Дочев
© Кристиан Дочев Всички права запазени