Моята прекрасна земя
Моята земя прекрасна е!
Изпълнена е с радост!
Със свойте гледки красни
оставя в мене ладост!
Погледни небето колко е красиво,
и в момента то сияе цялото във сиво.
Гледай ти водата във реката,
видя ли как тече и гали тя земята.
Дори дъждът, който заваля,
по тайнствен начин оставя красота.
Погледни гората, как слънце сутрин озарява
и как всеки ден със усмивки те дарява.
Вечер гледай към небето,
виж звездите как блестят,
наблюдавай как ни гледат,
така ще е и до края на света.
Дните минават, а времето лети,
есента настъпва и ще дойдат други дни,
дни, в който лятната картина
ще измести скоро бяла пелерина.
А децата във снега ще заиграят
и снежните човеци пак ще засияят!
Дните си минават и времето лети,
дано да се нареждат винаги прекрасни дни.
© Красимир Тодоров Todos los derechos reservados