18.09.2013 г., 23:20 ч.  

Моята прекрасна земя 

  Поезия
529 0 0

Моята прекрасна земя

 

Моята земя прекрасна е!

Изпълнена е  с радост!

Със свойте гледки красни

оставя в мене ладост!

Погледни небето колко е красиво,

и в момента то сияе цялото във сиво.

Гледай ти водата във реката,

видя ли как тече и гали тя земята.

Дори дъждът, който заваля,

по тайнствен начин оставя красота.

Погледни гората, как слънце сутрин озарява

и как всеки ден със усмивки те дарява.

Вечер гледай към небето,

виж звездите как блестят,

наблюдавай как ни гледат,

така ще е и до края на света.

Дните минават, а времето лети,

есента настъпва и ще дойдат други дни,

дни, в който лятната картина

ще измести скоро бяла пелерина.

А децата във снега ще заиграят

и снежните човеци пак ще засияят!

Дните си минават и времето лети,

дано да се нареждат винаги прекрасни дни.

 

© Красимир Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??