Не разрушавай прекрасното.
Не го и променяй отново.
Не го превръщай във нещо очаквано,
наслади му се. И не мисли много.
Не отваряй очи! Изненада е!
Създавам нашето място все още.
Различно и така неразказано -
като буква, с която никоя дума не почва.
Като полъх, който едва се усеща,
като още незапалена свещ.
Като твоя мечта ще оформя
мястото на нашите срещи.
Като тайна, която е ценна
именно защото само ние я знаем.
Не разваляй прекрасното нещо,
което в сърцата наши скътах.
Не казвай на никого нищо.
И мислите си не издавай.
Готово! Отвори си очите
и виж небето. Каква изненада.
На пръв поглед това са звездите.
Недостижими изглеждат, но всъщност не са.
И при тях има мрак освен светлина.
Във него съм скрила нашето място -
красиво и тъй необятно.
Със просто око едва ли ще видиш
какво съм направила там.
Там само мислено може да се отиде,
по-добро скривалище за нас аз не знам.
Тъмно изглежда, но с душите наши
ще го осветим и ще ни погълне.
В мрака между звездите създадох
светлина, която ще открием тепърва.
За другите тя е невидима.
Но аз ще те науча да я разпознаваш
и да я достигнеш, когато си липсваме.
Далече сме сега, но близо остават
сърцата ни тук. Ела, аз пристигнах!
И най-търпеливо те чакам...
© Ангела Топалова Todos los derechos reservados