Мушичката Мая летяла
и както летяла, заспала.
Сънува мушичката сън:
Че тя не е вече мушица,
а горда и страшна орлица!
Че всички ще тръгнат след нея
и радостни - песни ще пеят!
Че вдъхновени поети
ще пишат за нея сонети!
Но ето че стана бедата,
заспалата - цопна в чорбата.
Какво ли се случи накрая?
Чорбата изхвърлиха - с Мая.
С мухите лайнарки - така е!
ПИ
Всяка аналогия с известни политически фигури е случайна. 😉
© Пламен Иванов - ПИ Todos los derechos reservados