Възможно ли е
за създателя - творец
жената - вече покорената -
да си остане пак негова Муза?
А защо пък - не! Аз казвам - "Да!"
Когато не само сетивата петте нейни,
но и Духът в нея разсъблечен и разсънен е.
Да! Питате ме сега за невъзможните неща ли?
Скоро стават те възможни за оня или пък за оная,
които след дългото лутане сред тъма и студ не само
с очи бистри, но и със сърца чисти вече са прогледнали.
Самадхи
© Гюлсер Мазлум Todos los derechos reservados