7 mar 2012, 0:43

Мъгла 

  Poesía » Del paisaje
1000 1 16

Мъглата спусна дрипави поли

над старото пристанище и плажа.

От хищните ù пръсти ме боли

и ме пронизва погледът ù влажен.

В очите като плач солен смъди,

но чайките успя да приласкае

до облите си синкави гърди.

Бездомно куче отдалеч я лае.

Часовникът на гарата е спящ -

стрелките, ослепели точно в седем.

В мъглата светлините се топят

и падат по асфалта - сенки бледи.

От покривите рони се тъга

и този град изглежда нереален.

Дали да тръгна, питам се сега,

нанякъде по пътя сив и кален.

Или да се завърна у дома,

на топло, пред уютната камина,

отколкото да скитам сам-сама

в една мъгла, до призрачност противна.

Ще ме посрещнат в къщи смях и глъч.

Ще заискрят очите на децата

и аз ще се превърна в слънчев лъч,

изпепелил очите на мъглата. 

© Нели Вангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??