Какво писмо си ми написал?
Въпросът грабна мойта мисъл.
Какъв е за мен достойния мъж -
и аз това се питам вече не веднъж.
За мнението ми много ще се спори,
но може бързо да се отговори.
Мъжът трябва да е определено с мен,
да споделяме всичко и всеки ден.
Да му е омръзнала вече самотата,
да може да цени у мене жената,
да ми уважава чувствата, правата,
а не да ме търси само в кревата.
Да ме ухажва, обича, да ми се радва,
да не ми скача насреща със брадва.
Ако иска за мен да е ценен, велик,
трябва да се доказва във всеки миг.
Аз не съм някоя надута госпожа,
нося джинси и яке от протъркана кожа.
Аз съм обикновена, натурална жена,
но достойният мъж умея да ценя.
© Нели Todos los derechos reservados