Мъжете
Мъжете
остаряват като виното -
не казвайте,
че са едни и същи.
Виното става
по-добро с годините
или в оцет
след време се превръща.
Мъжете
побеляват преждевременно,
ако не са
оплешивели вече.
И както искате
ги възприемайте,
но те стареят,
като хляб препечен.
Мъжете
се замесват със проблемите.
Като тесто
те в тях по-лесно втасват.
А хлябът става
все по-твърд със времето,
ако след някой ден
не плесеняса.
Мъжете
са върхът на пирамидата,
или в калта -
но винаги на фронта.
Мъжът
е като хляба,
като виното -
зависи всичко,
от генома...
в сорта.
© Александър Калчев Todos los derechos reservados