Jun 17, 2008, 11:42 AM

Мъжете 

  Poetry » Phylosophy
945 0 20
 

Мъжете

 

 Мъжете    

остаряват като виното -

не казвайте,

че са едни и същи.

Виното става

по-добро с годините 

или в оцет

след време се превръща.

 

Мъжете

побеляват преждевременно,

ако  не са

оплешивели вече.

И  както искате

ги възприемайте,

но  те стареят,

като хляб препечен.

 

Мъжете

се замесват със проблемите.

Като тесто

те в тях по-лесно втасват.

А хлябът става

все по-твърд със времето,

ако след някой ден

не плесеняса.

 

Мъжете

са върхът на пирамидата,

или в калта -

но винаги на фронта.

Мъжът

е като хляба,

като виното -

зависи всичко,

от генома...

в сорта.

 

 

 

 

 

                                                                     

© Александър Калчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??