19 nov 2012, 22:50

Мълчание 

  Poesía » De amor
562 0 0

Мълчание. Много е трудно, нали?
Цял ден. Опитай и после кажи.
Издържа ли? Нито дума дори.
Само мисли. Тишина. Не говори.

 

Минута след минута. Ти си сам.
Сам сред толкоз много хора там.
В главата ти звучат въпроси.
Недей да питаш. Замълчи си.

 

Тишината те убива. Измъчва.
Главата ти бушува, не млъква.
Трудно е да се мълчи, нали?
Тогава ела при мен и сподели.

 

Защо мълчиш сега? Кажи ми.
Хайде говори. Дори крещи ми.
Аз ли? Аз ли те обидих?
Обидно ли е, че се влюбих?

 

Живях за теб. А ти си тръгна.
Гордостта си не преглътна.
Ела при мен. Питам те, кажи ми!
Защо със нея ти изневери ми.

 

Мълчание. Много е трудно, нали?
Цял ден. Опитай и после кажи.
Защо когато искам да говориш,
не искаш да ми отговориш.

© Даниела Илчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??