6 dic 2012, 15:00

Мълчи и кротичко върви 

  Poesía » Otra
660 0 2
Не ме излагай -  
тихичко ми забележките прави,
и погледи в страни не хвърляй -
може тебе да те заболи.  

Не ме излагай.
В компанията себе си бъди.
Смени походката си тежка,
със кротки стъпки... не крещи.
 
Не ме излагай -
на хората не задлъжнявай.
Дългове не трупай,
звезди не обещавай.

Не ме излагай -
с миналото може, с бъдещето не.
Нови неудобства спри да причиняваш
и се прероди във нов човек.

Не ме излагай.
С глупавата ревност спри да ме следиш,
туй, да се дебнем, е детинско.
Скоричко ще изгориш.

Не ме излагай. 
Идеални нека бъдем за света.
Без кавги и нрави селски.
Моля те, стегни се за мига!

Не ме излагай.
Изневерите ти публика да нямат!
Ако нещо ти тежи,
нека знаем само аз и ти.

Не ме излагай.
По-честичко мълчи.
Очите си затваряй,
щом ти ревността издават.

Мълчи... и кротичко върви!
Така ще бъде по-комфортно.
 За мен, за теб... за мен.
Или ще трябва пътя да разцепим 
и всеки да намери своето "напред".
 
Не ме излагай, запомни!

© Ина Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря, Миночка Митева !
  • Усетих как ти се разкъсва душата,защото обичта ти е голяма, но люта рана отваря ревността.Пожелавам ти от сърце да се променят нещата и да се радвате взаимно на живота!Поздрав!
Propuestas
: ??:??