12 feb 2011, 22:01

Мъртви поля 

  Poesía » Otra
424 0 0

Мъртви поля

 

По мъртви поля броди моята душа,

сред мъртви цветя аз ще я сгуша.

 

Дървото в предсмъртен час трепти то,

че не е зърнало от векове слънцето

и бавно клоните му падат унили,

никой не знае колко болка са крили.

 

Тревичките в едно със земята се сливат,

тъй жално със сълзи те сега умират

и дъжд не сетили, от изгрев до здрач

предават Богу дух с тихия си плач.

 

Полята са гаснещ пламък от смъртта,

дошла ненадейно от пустотата на света

и любов не сетили нивга, умират те

като падащи надежди в пропастите.

 

По мъртви поля броди моята душа

Сред мъртви цветя аз ще я сгуша.

© Николина Барбутева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??