Скитам се из дебрите на градското мъртвило,
сред пъплещи тълпи безлики силуети!
Във вените им черна кръв, сърцето им изгнило!
Сенки на загинали души - тела им живи, клети!
Вървя, а покрай мене всички спрели!
Спрели са да “бъдат” и тъй ще продължат!
Останал само споменът за хора бели
и че бил е светъл някога градът!
Лутам се без път, без цел! Не зная
накъде съм тръгнал, откога вървя?
Защо изобщо жив съм, още дишам;
как изправен на нозете си стоя?
И чудя се дали съдбата им ще споделя и аз?
Дали ще ме погълне безчовечната тълпа?
Чува ли се нейде изнемощелият ми глас?
Има ли изобщо изход от непрогледната мъгла?
Но, не! Не ще остана аз сред тая лудост!
Дори за миг не ще се спра!
Отказвам да потъна в туй чистилище греховно,
да се превърна в силует – почернена душа!
За светлината де останала е в мене,
ще се боря със сетен дъх, дорде държа!
Ще диря път през туй безплодно племе!
Не ще се дам без битка на града!
© Nebula Todos los derechos reservados
Преживях ги тези мои черни моменти, и като напук на чернилката пък тогава ми се случиха и неочаквани хубави неща. Нали знаеш кой е казал да не се ядосваме заради грешките на другите, аз добавям - и заради независещи от нас неща. Защото нашите реакции и действия ни определят като хора