19 ago 2013, 1:52

На аерогарата 

  Poesía » Otra
388 0 1

На аерогарата

Изпращам внука си до самолета.
Той пак до Франция лети.
За нас е пак раздялата проклета...
Тя гледа строго под очи!

Във Ница се засели дъщеря ми,
а внукът ми живее с нас...
Не мисля, че това за нас е драма!
Но се разделяме във този час...

На майка си сега ще погостува.
А майката на всички е една!
За майка си човекът все тъгува -
за обич  и за топлина.

Той свикна с нас... и с нас добре живее!
Домът ни е и негов дом!
Байряците си той свободно вее...
Поставили сме го на трон!

Със него газим ние във живота.
И с него радости делим
и както е казал за туй народа,
за нас е - повече от син!

 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • В днешно време хората живеят така, както могат! Добри баба и дядо си има твоят внук!
Propuestas
: ??:??