* * *
Беше празник в детската градина,
децата се подготвяха за представление,
Така е, в това време на годината
цареше радост и вълнение...
Усмивки, тръпки, напрежение,
вълнуваха се детски сърчица,
раздаваха се със умение,
макар да бяха те деца...
Започна представлението и... ето,
блеснаха безброй искрици,
и грееха щастливи под небето
очите - празнични звездици...
Пиеската завърши - пауза!
Радостта избухна в тази стая,
родителите плачеха в аплаузи...
Едно момиченце седеше в края!
Оглеждаше салона със очи
в търсене на своя тате,
но... него нямаше го... Та нали,
"по-важно" бе... Той миеше колата...
* * *
© Валентин Желязков Todos los derechos reservados