23 февр. 2008 г., 15:24

На автомивка... 

  Поэзия
630 0 14

          *          *          * 

 

Беше празник в детската градина,

децата се подготвяха за представление,

Така е, в това време на годината

цареше радост и вълнение...

Усмивки, тръпки, напрежение,

вълнуваха се детски сърчица,

раздаваха се със умение,

макар да бяха те деца...

Започна представлението и... ето,

блеснаха безброй искрици,

и грееха щастливи под небето

очите - празнични звездици...

Пиеската завърши - пауза!

Радостта избухна в тази стая,

родителите плачеха в аплаузи...

Едно момиченце седеше в края!

Оглеждаше салона със очи

в търсене на своя тате,

но... него нямаше го... Та нали,

"по-важно" бе... Той миеше колата...

 

         *          *          *

© Валентин Желязков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??