Спомени връхлитат ме,
думи грозни и токсични,
с ноктите си пак раздират ме.
И опитвам да простя, но пак…
безсилна падам в този мрак.
Времето дано ме вразуми!
Че в грях преживявам,
своите последни дни.
На своя баща,
мой тил, мой стълб, моя горчивина,
аз не мога да простя!
И въпреки това си спомням,
всичките моменти кратки,
в които можела съм да въздъхна:
„Винаги ще те обичам, тати!“
Но пак някой демон ни връхлита,
навред почерня моя татко, с черна дрипа.
И озлобено ококорил своите очи, ме пита:
„До кога ще ме нервираш ти?“
Започвам аз да плача,
не зная, кой е този срещу мен?
И тихичко сърцето ми ме тласва,
в онзи страх непобеден.
Думи, остри като нож,
забиват се в съзнанието крехко.
Езици огнени и злост,
ридания, смълчаване и ехо.
Всичко отшумява,
пак спокойно е небето.
А в къщата са двама –
бащата и детето.
Дружен смях се чува,
всяко зло е надалеко,
до следващия ден,
във който черно ще е пак сърцето.
© Рени Щерева Todos los derechos reservados