14.11.2016 г., 0:33 ч.

На баща ми 

  Поезия » Свободен стих
577 1 1

Спомени връхлитат ме,

думи грозни и токсични,

с ноктите си пак раздират ме.

И опитвам да простя, но пак…

безсилна падам в този мрак.

 

Времето дано ме вразуми!

Че в грях преживявам,

своите последни дни.

На  своя баща,

мой тил, мой стълб, моя горчивина,

аз не мога да простя!

 

И въпреки това си спомням,

всичките моменти кратки,

в които можела съм да въздъхна:

„Винаги ще те обичам, тати!“

 

Но пак някой демон ни връхлита,

навред почерня моя татко, с черна дрипа.

И озлобено ококорил своите очи, ме пита:

„До кога ще ме нервираш ти?“

 

Започвам аз да плача,

не зная, кой е този срещу мен?

И тихичко сърцето ми ме тласва,

в онзи страх непобеден.

 

Думи, остри като нож,

забиват се в съзнанието крехко.

Езици огнени и злост,

ридания, смълчаване и ехо.

 

Всичко отшумява,

пак спокойно е небето.

А в къщата са двама – 

бащата и детето.

 

Дружен смях се чува,

всяко зло е надалеко,

до следващия ден,

във който черно ще е пак сърцето.

© Рени Щерева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??