Имам история моя си лична.
Имам история, която ме кара
понякога мрачно и тъжно да мисля,
че имала съм баща,
който някога много ме е обичал.
Сега нямам.
Сега баща ми е моята сестра,
баща ми е майка ми
и приятелите ми също.
Но на баща ми искам нещо да посветя.
На баща ми да кажа, че пораснах голяма,
че и без него се справям...Понякога.
Че понякога наранявам,
но и раняват ме също.
Понякога искам да ме погали с ръка,
като че съм малко момиче.
Уморих се да чувам: “Я, дръж се по-мъжки!”
Да заплашвам с: “Ако баща ми...” ми е мечта
и да разказвам за неговите подвизи дръзки.
Да ме попитат: “Какво прави твоят баща?”
аз гордо ще кажа:
“Днес е почивка, пие си бирата вкъщи”.
Но, уви, нямам баща.
Това е реалност и то от години.
Е, случват се и такива неща,
а и по-лоши се случват,
но ако имах още един ден с моя баща,
щях да му кажа:
“Благодаря, че те има”
© Вася Янчовичина Todos los derechos reservados