5 nov 2007, 11:07

На Боряна 

  Poesía » De amor
1954 1 8

Като сън, като блян, като сянка,
като малка червена звезда,
силует като млада фиданка,
две очи във зелена мъгла...

Като лист, като цвят, като роза,
като зов, като малка мечта,
като сто неизвестни въпроса,
като фар, като лъч светлина...

Като вик, като стон, като писък,
като болка, крещяща в нощта,
като огън, на който се пишат
неизречени още слова...

Като бледа луна, като вятър,
като бряг, като дива вълна...
Малка сцена във малък театър,
две души - по средата стена...

 

1997 г.

© Калин Мирчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??