Надявах се, че край чешмата
ще се намерим със момата.
Момите селски там се сбират
и , може би, момци избират!
Тикнах китка зад ухото.
Тръгнах гордо през селото.
Комшиите ме гледат тъпо...
А мнение за мен са скъпо!
,,Бре, бай Гецане,бре, дъртак!
С таз китка где си хукнал пак?
Сто години не миряса!
Акълът ли ти изфиряса?
Къде си хукнал в тоя пек?
Все пак, си възрастен човек...
Пък и далече е чешмата.
Как не увира ти главата!"
,,Комшии, хич не ме мислете!
За мене свещи запалете.
Молете се докрай да стигна
и ,,самолета си да вдигна.
Че, като гледам днешни млади,
то за момите сме награди.
Та ние сме със ум и чар,
а те- тъпак до тъпанар!"
Така говоря, ала пъшкам...
След селото ще се тръшкам...
Ей, взех се много на голям!
Таз вечер ще си лягам сам.
Помнете, драги ми другари:
Какво животът ви стовари,
носете си го във дисагите.
За вас това ще са облагите!
На екстрите не се надявайте.
В мечтите си не прекалявайте.
Живейте скромно и правдиво
и пийте само светло пиво!
© Георги Янков Todos los derechos reservados