13.04.2023 г., 8:27 ч.

На чешмата 

  Поезия » Хумористична
443 0 0

Надявах се, че край чешмата

ще се намерим със момата.

Момите селски там се сбират

и , може би, момци избират!

 

Тикнах китка зад ухото.

Тръгнах гордо през селото.

Комшиите ме гледат тъпо...

А мнение за мен са скъпо!

 

,,Бре, бай Гецане,бре, дъртак!

С таз китка где си хукнал пак?

Сто години не миряса!

Акълът ли ти изфиряса?

 

Къде си хукнал в тоя пек?

Все пак, си възрастен човек...

Пък и далече е чешмата.

Как не увира ти главата!"

 

,,Комшии, хич не ме мислете!

За мене свещи запалете.

Молете се докрай да стигна

и ,,самолета си да вдигна.

 

Че, като гледам днешни млади,

то за момите сме награди.

Та ние сме със ум и чар,

а те- тъпак до тъпанар!"

 

Така говоря, ала пъшкам...

След селото ще се тръшкам...

Ей, взех се много на голям!

Таз вечер ще си лягам сам.

 

Помнете, драги ми другари:

Какво животът ви стовари,

носете си го във дисагите.

За вас това ще са облагите!

 

На екстрите не се надявайте.

В мечтите си не прекалявайте.

Живейте скромно и правдиво

и пийте само светло пиво!

 

 

 

 

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??