21 ago 2007, 2:14

НА ДЖЕТА !  

  Poesía
593 0 3

Днес яхнах късмета!

Качих се на джета!

Препускам на двеста коне!

Водата се пени

с вълни разпилени

и вдигам стотачка поне!

Там джета подмина

два бели делфина,

подскачащи скок подир скок!

Със устрема бесен,

възторжен, чудесен,

танцувам щастлив морски рок!

Когато на джета

му свърши късмета

и грохне без капка бензин,

тогава в морето,

тъй щедро, момчето

ще може да яхне делфин!

Делфина ще плясне

със перки прекрасни!

Ще каже: Колега, ела!

Със теб да летиме

по морските шири,

по-бързо от влака стрела!

© Светльо Златанов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??