Днес яхнах късмета!
Качих се на джета!
Препускам на двеста коне!
Водата се пени
с вълни разпилени
и вдигам стотачка поне!
Там джета подмина
два бели делфина,
подскачащи скок подир скок!
Със устрема бесен,
възторжен, чудесен,
танцувам щастлив морски рок!
Когато на джета
му свърши късмета
и грохне без капка бензин,
тогава в морето,
тъй щедро, момчето
ще може да яхне делфин!
Делфина ще плясне
със перки прекрасни!
Ще каже: Колега, ела!
Със теб да летиме
по морските шири,
по-бързо от влака стрела!
© Светльо Златанов Все права защищены