26 jul 2016, 7:55

На дъното 

  Poesía » Otra
619 3 13

в изживените бури

в преживяната страст

който много говори

да мълчи го е страх

и не виждат душите

как сърцата сълзят

в миг напира водата

ражда нова река

 

плахо птица отпива

и отронва перце

по вълните се носи

и се влива в море

то докосва брега си

и се дръпва назад

люшка лодка въпроси

куфар мъкне цял свят

 

а водата се плиска

в своя ням кръговрат

явно знае езика

на най-дългия път

ако нещо се случи

с всичката тишина

приюти я в страха си

прегърни вместо мен

 

нека лодка отплува

нека птица лети

срещу своята буря

в най-горещите дни

и внезапно небето

щом се влее в пръстта

ще отпият стеблата

глътки жива вода

 

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??