30 sept 2011, 16:22

На гости 

  Poesía » Otra
874 0 15


 

 

На гости бях. У баба.

Всé на Задушница ме кани.

Посрéщна залеза отдавна -

за сбогом биеха... камбани.

 

Залостена е портата. Вовéки.

Два кръста доблестно я бранят.

Куцукат в троскота пътеки -

бездомни скитат и... блуждаят.

 

Оградата е пак пияна.

Припаднала е. Във несвяст.

Над нея сянка оредяла

за зарзали мечтае... пак.

 

Чешмата се е спънала. И плаче.

Сълзите ú не спират да текат.

Плашилото във двора грачи -

окьоравяло е... да го кълват.

 

Самотно е кандилото. Не свéти.

Отвсякъде се чува... тишина.

И само прашните портрети

въздишат с восъчна... тъга.

 

Маги

 

 

 

© Магдалена Рашева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??