24 may 2020, 22:45

На гости при дядо и бабка 

  Poesía » Para niños
810 1 4

Под одеялото на топло скрити,

на нашето детско креватче,

двамата сме до глава завити

с моето малко братче.

              

В камината огнени езици

извиват своите тела,

над тях безброй искрици

отлитат с невидими крила.

 

Сянка след сянка тича

в гонитба по бялата стена,

огънят се разгаря, припича,

изпълва стаята с топлина.

              

До нослетата ни долитат знаци - 

аромати на закуска сладка,

за своите малки юнаци

приготвили са дядо и бабка.

                 

Свирна тихичко, повтори

над камината скрито щурче,

след като гъдулката настрои

засвири весело хорце.

© Никола Яндов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??