27 jul 2012, 18:39

На гости в село Червен 

  Poesía » Otra
468 0 4

На гости в село Червен

 

На гости във село пристигнах -

беше топъл, слънчев юнски ден.

Много хубави неща видях

в селото с история - Червен:

 

рекичката малка с ромон тих,

край нея плачещите върби,

въздух, упойващ, кристално чист,

гордо изправените скали,

 

развалините на крепостта

с двореца, църкви, кула бойна

(събуждат те във мен гордостта,

че съм им потомка достойна),

 

дворчетата с плодни дръвчета

и киприте цветни градинки,

пъргавите малки козлета...

Мили ми са вси животинки.

 

С каручката "Маркомерцедес"

обикаляхме къра двете.

Навред всичко се зеленее:

лозя, зеленчук, полско цвте.

 

Това село така ме плени,

че ще искам пак да се върна.

Хората с лица обветрени

отново с поглед до обгърна.

© Анка Келешева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Знам ли?! Стихотворението е писано преди 20 години. Тогава все още ги имаше.Благодаря ти Елена!
  • Има ли още такива селца. Хареса ми !
  • На Яна и на Петър сърдечно благодаря! Аз съм градско чело, но гостуването на село много ми хареса с неговата красота и романтика.
Propuestas
: ??:??