На всички граничари
Вече сняг в косите ни вали.
Със годините понатежахме,
но още във сърцата ни гори
онзи пламък млади като бяхме!
Минаха годините за миг!
Ала спомените пак са живи!
Всеки беше горд, че е войник!
Всеки помни дните си щастливи!
Пак сме на граничната бразда
стиснали „калашника“ в ръцете!
Сменят се нарядите в нощта,
а умора тегне в коленете!
Често се повтаря този сън,
и визовката пищи в ушите!
Будиш се, но тиха нощ е вън.
Сам си в тъмнината със звездите!
По пътеката за кой ли път
крачиш и във сенките се взираш!
На браздата няма кръстопът!
Пътя си не можеш да избираш!
На браздата ти си съдия!
За секунди всичко се решава!
Страж си ти на своята страна!
Граничар! Поклон! И вечна слава!
27. 08. 2023 г.
© Георги Иванов Todos los derechos reservados