11 jul 2013, 22:09

На какво да се зарадвам? 

  Poesía » Otra
834 0 3

Плаче ми се.

И нощта е сива,

не иска да почернява.

И тягостни секунди

часовникът отмерва.

Тичат по лицето сълзи,

чакали сякаш години.

Разпиляват се миговете, всичките -

дори и щастливите.

 

Плаче ми се.

Порозовяха и стените

през размазания поглед.

Сенки черни от преумора

не фокусират дори на близо.

Пламтят поне хиляда "бумтящи" камини,

запалени, за да изгарят.

Изгниват всички вярвания,

а чувствата изпепелени са отдавна.

 

Плаче ми се.

Сърцето ми сграбчи

и просто така захвърли на пода.

Като ненужна вещ, овехтяла,

за да нахраниш гордостта си.

Хаотични мисли главата тревожат,

неосъзнати, нежелани, някак без повод.

И толкова...

На какво да се зарадвам? На какво?

© Лилана Танкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Зарадвай се на това, че си жива!
  • Мъдрецът го е казал:"Ще мине и това"
    И после след години ще завъртиш глава
    учуденият присмех със звън ще обяви:
    "Добре,че тъй се случи"
    Уви,но днес боли...
  • Когато някой си отива-значи той не е
    човекът за теб!Почуствай свободата си,
    а после може би ще срещнеш истинския....
Propuestas
: ??:??