23 dic 2011, 10:29

На Коледа 

  Poesía » Otra
440 0 5

Не съдете, а простете! Замълчете и поспрете!

Нека кротко притихнем в  свята Коледна нощ,

нека цъфне в душите ни неочаквано  цвете

и светът  да е някак си по-малко лош.

 

Всяка тежка вина благослов да измие,

да окъпе сърцето в нови, чисти лъчи.

Да усетим, че ставаме истински НИЕ

и насъщният някак си по-малко горчи.

 

Запазете усмивка, запалете надежда,

подарете я с радост на беден сирак

с доброта и сърдечност. Така ще изглежда,

че в живота ни има някак по-малко мрак.

 

Приласкайте нещастния и любов разпръснете

по Земята. Красиви мечти – семена.

И сами се почуствайте  в тази нощ свята

малки честни Спасители без имена.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??