Не съдете, а простете! Замълчете и поспрете!
Нека кротко притихнем в свята Коледна нощ,
нека цъфне в душите ни неочаквано цвете
и светът да е някак си по-малко лош.
Всяка тежка вина благослов да измие,
да окъпе сърцето в нови, чисти лъчи.
Да усетим, че ставаме истински НИЕ
и насъщният някак си по-малко горчи.
Запазете усмивка, запалете надежда,
подарете я с радост на беден сирак
с доброта и сърдечност. Така ще изглежда,
че в живота ни има някак по-малко мрак.
Приласкайте нещастния и любов разпръснете
по Земята. Красиви мечти – семена.
И сами се почуствайте в тази нощ свята
малки честни Спасители без имена.
© Нина Чилиянска Все права защищены
щастие по пътя ти желая от сърце!