13 dic 2010, 22:22  

На Коледа - I място на Четвърти Коледен Творчески Фестивал 

  Poesía
2638 0 45

НА КОЛЕДА

 

Летете, снежинки, и бийте камбани! 
Че утре е Коледа — празник голям! 
Белейте се вие, обширни поляни! 
Светът да е бял, да е чист като храм!

Че в църква когато Христос занаднича 
от Своите икони към нашия свят, 
да види земята на рай че прилича, 
че сипе небето над нас благодат!

Летете, снежинки! Застилайте всичко –
и чувства небратски, и локви, и смет, 
и болки, и скърби в сърцето самичко! 
Да бъде днес бяло и радостно вред!

Да няма в дворовете купища кални! 
Да няма в душите от злост ни следа! 
Над скърби незнайни, над сълзи печални 
да грей Витлеемската чудна звезда!

© Диана Станчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??