Прегърбен пред компютъра стоиш,
в монитора се взираш многократно.
Не зная колко ти ще издържиш
и надали туй бреме е приятно.
Но ти инат си, ти си великан –
клавишите натискаш без пощада.
Изправил си се като истукан,
но вярвай ми – не чака те награда!
Диоптъра ще вдигнеш без съмнение,
ръцете ти ще се раздрънкат,
килата ще стопиш от притеснение,
а ставите-и те ще мрънкат.
Затуй разпускай със другари,
колеги, гаджета и... прочие,
по често, да не ти стовари
животът свойто многоточие!
© Георги Янков Todos los derechos reservados