10 mar 2008, 23:11

На кръстопът 

  Poesía
570 0 4
 

На кръстопът

мъждукащи

съдби       

самотно

чакат

утрото,

изсипват се

неволи

на тълпи,

крещят,

раздрали

тъмното...

 

На кръстопът

с безименни

надежди,

с безкрайно

зрящо -

склопени

очи

и устни

бледи,

парещо -

горещи

с нелюбено -

изстрадали

сълзи!

 

На кръстопът

стаена

тишината

обгръща

жадни

слабини,

безмълвно

стрила

суетата

на прах

в далечни

висоти. 

 

И уморено

вятърът

поклаща

самотно

клоните

над нас...

На кръстопът

мечтите ни

угасват,

греховно

вплели се

във страст!

 

 

По пътища

различни

днес

поехме...

 

10.03.08

Пловдив

 

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Интересен, силен и замислящ стих! Поздрави, Бети!
  • На кръстопът се избира, не винаги изборът е хубав...
    Браво,Бети!
  • Инересно виждане за любовта като невъзможна перспектива и много хубаво стихотворение, което ме кара да се замислям за много неща.
  • МНОГО МИ ХАРЕСА БРАВО ПОЗРДАВЯВАМ ТЕ
Propuestas
: ??:??