5 jun 2008, 19:41

На Левски 

  Poesía » Civil
658 1 2

Не паметник трябва ти, Дяконе,

сътворен от човешка ръка!

А делото твое, святото,

всеки да носи в свойта душа...

Не обичал си гръмки слова,

копнеел си свята РОДИНА...

България свидна едничка била

утеха на черно бесило...

Не знаем дори где ти е гроба...

Дано измием нявга срама...

Да не тежи ни позора...

На нас и нашите деца...

За делото безсмъртно и свято

слова дали ще намерим?...

Не паметник трябва ти, Дяконе!

ПРОШКА ДАЙ НИ НА СИРНА НЕДЕЛЯ!..

... Не паметник трябва ти, Дяконе!...

© Райна Недялкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??